menu close menu

Pompoensoep

pompoensoep (1)

 

Een heerlijke pompoensoep maar net iets anders. Romig en zoet door de pompoen maar pittig door de rozemarijn en peper. Lekker met stokbrood en diverse kaasjes om te smeren.

 

Benodigdheden:

 

2 rode uien, grof gesnipperd
4 teentjes knoflook (gehakt)
0,5 tot 1 Spaanse peper (naar smaak) zonder pitjes, fijn gehakt
2 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes)
2 stengels bleekselderij
2 grote wortels
2 kg pompoen
2 liter kippenbouillon

Bereiding:

 

Zet een grote soeppan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Doe de ui, de bleekselderij, de wortel, de knoflook, de rozemarijnblaadjes en de Spaanse peper in. Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten lekker zacht zijn. Voeg nu de pompoen en de bouillon toe en roer deze even lekker door. Breng het geheel aan de kook en laat deze nog ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken. Als de pompoen gaar en zacht is blender je de soep tot een mooie gladde massa. Serveer de soep in een diep bord met een scheutje goede extra vergine Olijfolie

 

Eet smakelijk

 

 

 

Bron: www.receptenenzo.nl

 

4 februari 2016 | Recepten | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*