menu close menu

Curry met zalm en kokosmelk

curry met zalm en kokos

 

Als je veel sport dan moet je natuurlijk weer herstellen. Goede voeding helpt met het herstel na een zware training. Met dit recept zal je lichaam goed herstellen. Het zit boordevol koolhydraten, eiwitten en antioxidanten. Maar het is vooral erg lekker. Eet smakelijk.

 

Benodigdheden:

2 el olijfolie
2 sjalotjes, gehakt
2 tenen knoflook
500 ml kippenbouillon
1 blik magere kokosmelk (400 ml)
2 zoete aardappelen, in blokjes
2 el tomatenpuree
1 el verse gember
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen komijnzaad
1/4 tl cayennepeper
1/4 tl zout
1/4 tl gemalen peper
450 gr zalmfilet in blokjes van 2-3 cm
200 gram doperwtjes
sap van 1 limoen
verse koriander (optioneel)

Verhit de olie in een grote braadpan boven middelhoog vuur. Roerbak de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten.

 

Giet de bouillon, samen met de kokosmelk erbij en voeg de zoete aardappelen, tomatenpuree, gember, komijnpoeder, cayennepeper, zout en zwarte peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna nog 20 minuten op een laag pitje door pruttelen.

 

Doe nu de zalm erbij en laat de curry nog 4 minuten door pruttelen tot de zalm bijna gaar is. Voeg nu de doperwten en het limoensap toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken.
eventueel garneren met koriander.

 

Lekker om zo te eten, of als je echt honger heb met witte rijst.

 

Eet smakelijk!!

 

 

 

 

Bron: Runnersworld kookboek.

31 maart 2016 | Recepten | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*