menu close menu

Pasta met gehaktballen

spaghetti-

 

Als je sport dan kan je gerust koolhydraten eten. Vooral als je aan duursport doet dan zijn koolhydraten juist hele goede brandstof om goed te kunnen presteren. Daarom vandaag een recept dat wij vaak eten voor een evenement of zware training.

 

Benodigdheden:

 

De basispastasaus van fitbycoaching.

2  takjes rozemarijn fijngehakt

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel komijnpoeder

1 ei

1 teentje knoflook

1 klein bosje basilicum

500 gram rundergehakt

 

Bereiding:

 

Maak de basissaus klaar en laat deze zachtjes pruttelen.

 

Zet het water op voor de pasta. en maak de pasta in de aangegeven tijd op de verpakking.

 

Doe de fijngehakte rozemarijn, het teentje knoflook, de mosterd, de komijn, het ei en het gehakt bij elkaar en meng dit goed door elkaar. Naar smaak wat peper en zout toevoegen. Maak mooie ronde balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bak de gehakt ballen in 5 minuten mooi rondom bruin.

 

Voeg de balletjes toe aan de saus en laat deze nog zeker 10 minuten door garen in de saus.

 

Giet de pasta af en voeg een paar lepels van de saus toe, gooi daar wat blaadjes basilicum bij en roer deze even goed door.  Schep een portie pasta op en schep daarbij wat ballen met de saus.

 

Eet smakelijk!

 

 

18 mei 2016 | Recepten | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*