menu close menu

Rode Linzensoep

Foto-25-08-15-19-51-22-638x425

 

Wij zijn dol op soepen en deze behoort tot een van onze favorieten. Deze rode-linzensoep is niet alleen ontzettend vullend en voedzaam, maar ook nog eens érg vriendelijk voor je portemonnee.  Een groot deel van de ingrediënten liggen  waarschijnlijk al in je voorraadkast. Heb je toevallig nog wat groenten als een aubergine of juist andere linzen dan rode in de kast? Gebruik die dan vooral. En vries de resterende kokosmelk in voor een volgende keer. Probeer hem gewoon.

 

Benodigdheden:

 

250 gram Rode Linzen, afgespoeld
1 Ui
2 Flinke tenen knoflook
1 Eetlepel gemalen komijn (Djinten)
1 Theelepel Paprikapoeder
Snufje chilipoeder
1 Theelepel Kaneel
1 Theelepel gedroogde oregano
Stukje verse gember ter grootte van een duim
1 Liter kippenbouillon
200 ML Kokosmelk
400 gram tomaten in blokjes (blikje)
Bosje koriander
1 citroen
brood
Zure room naar smaak, los geroerd
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember met een lepeltje snijd in drie stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan (wij gebruikten een gietijzeren stoofpan) en fruit hierin de ui met de knoflook, specerijen en gember. Breng op smaak met peper en zout.

 

Voeg de linzen toe en bak kort mee. Voeg nu een derde van de bouillon toe en roer – net als bij risotto – totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit met nog een derde van de bouillon en voeg vervolgens de rest toe, samen met de tomatenblokjes en kokos. Breng op smaak met een beetje zout, zwarte peper en het sap van een halve citroen.

 

Breng de soep aan de kook en laat een half uur pruttelen op laag tot middelhoog vuur onder regelmatig roeren. Hak ondertussen de koriander fijn, snijd de resterende halve citroen in vier partjes en verwarm alvast je oven voor het brood.

 

Roer de helft van de koriander door de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm het brood zodat het lekker knapperig is en serveer de linzensoep met de zure room, de resterende koriander, citroenpartjes en het brood.

 

 

 

Bron: Culy Homemade

30 juni 2016 | Recepten | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*