menu close menu

Bruine bonensoep met zongedroogde tomaten

Een heerlijke kruidige wintersoep. Lekker als maaltijdsoep maar natuurlijk ook heerlijk om op te warmen na een flinke wandeling of sportactiviteit.

 

bruine bonensoep

 

Benodigheden:

 

Voor de salsa:

1 rode uit
1 eetlepel olijfolie
100 gram zoete maiskorrels
1 Spaanse peper
klein scheutje limoensap
2 eetlepels verse koriander

 

Voor de soep:

1 eetlepel olijfolie
2 rode uien
2 teentjes knoflook
rode peperpuree naar smaak
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel komijnzaadjes
12 zongedroogde tomaatjes
700 gram gare bruine bonen
750 ml groentebouillon
klein scheutje limoensap
zure room om erbij te serveren

 

Bereiden:
Maak de salsa. Laat de ui 5 minuten in de olijfolie smelten, tot hij begint te kleuren. Zet het vuur hoger, voeg onder voortdurend roeren de zoete maïs en de Spaanse peper toe totdat de maïskorrels aan de rand van de pan beginnen te kleuren. Voeg van het vuur peper, zout en het limoensap toe.

Maak de soep. Verwarm de olie in een grote gietijzeren pan. Laat de uien er op zacht vuur in smelten (ze mogen niet bruin worden). Voeg de knoflook, de rode peperpuree, de oregano en de komijnzaadjes toe. Laat nog 5 minuten bakken, tot de komijn gaat geuren.

Voeg de tomaten, de bonen en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten heel zachtjes doorkoken. Voeg zout, peper en limoensap toe. Schenk het mengsel in een blender en mix het tot een gladde massa. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Voeg de koriander aan de salsa toe.

Verdeel de soep over hete kommen. Maak af met een dot zure room en een schepje salsa.

 

De zure room mag je natuurlijk ook vervangen voor koksroom. En als je ook vlees in je soep wil kan je na het blenderen natuurlijk gerust een lekkere pittige rookworst toevoegen.

 

Eet smakelijk.

 

 

25 oktober 2016 | Recepten | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*