menu close menu

Zuurkoolschotel met zoete aardappel en chorizo

zuurkool1

 

Zin in eens iets anders? Dan is dit een leuk recept. Zoet, zuur en pittig in elke hap die je neemt. Bij ons vooral favoriet na een flinke inspanning omdat het vol eiwitten, koolhydraten en vetten zit. Voor ons een perfecte herstelmaaltijd.

 

Benodigdheden:

2-3 zoete aardappels, geschild en in grove blokken

200 gr zuurkool

200 gr chorizoin blokjes

1 eetl kokosolie

2 uien, fijngesneden

2 tomaten, in blokjes

Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak

 

Recept:

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Kook de zoete aardappels ongeveer 10-15 minuten in wat water tot ze gaar zijn. Giet de aardappels af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels met een stamper en voeg wat van het kookvocht toe om de puree wat smeuïg te maken.

 

Smelt de kokoslie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg de chorizo toe en bak tot deze krokant begint te worden. Bak op het eind de tomatenblokjes nog even mee.

 

Bouw nu de ovenschotel op door eerst het chorizo mengsel, dan de zuurkool en daarna de zoete aardappelpuree in een ovenschaal te doen. Zet de ovenschotel een half uur in de oven op 180°C.

 

Eet smakelijk!

29 november 2016 | Recepten | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*