Met dit recept kan je jouw eigen Tjaptjoi maken. Deze is veel gezonder dan die van de Chinees en op z’n minst zo lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr Kipfilet
2-3 el Arachideolie
1 rode peper
2-3 Teentjes knoflook, fijngehakt
2 Wortels in stukje/plakjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
½ Komkommer, in stukjes
100/250 gr Champignons
125 gr Bamboescheuten (blikje)
125 gr Tauge
1-2 el Lichte Chinese sojasaus of ketjap Manis
2 el Oestersaus of vissaus
3-4 dl Kippenbouillon
2-3 tl Maïzena
Voor de liefhebber, rasp (1cm) verse gember door het gerecht
Voorbereidingen
Snijd de kipfilet in dunne plakjes (over de breedte van de filet) Snijd alle groenten in de gewenste stukken. Kook de rijst of bami volgens de gebruiksaanwijzing.
Bereidingswijze
Bak de kip in 3-4 minuten rondom bruin in de hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten) 2-3 minuten in de achtergebleven olie.
voeg hierbij de wortel en de paprika en na 3 minuten ook de komkommer, champignons en de bamboescheuten. Als de groenten beetgaar zijn de kip weer toevoegen.
Meng de sojasaus, oestersaus, bouillon en de maïzena en roer dit door het gerecht.
verwarm het geheel nog even goed door tot de saus gaat binden en voeg op het laatste moment de taugé toe.
Lekker met witte rijst, mihoen of bami.
Vegetarisch: Laat de kip achterwege.
Varieer met grote garnalen i.p.v. kip.
Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.
Bron: Smulweb