Vietnamees gegrilde kip
Vietnamees gegrilde kip
Met dit recept bereid je binnen een handomdraai een smakelijke, lichte maaltijd. Je kan het natuurlijk ook als smakelijk voorafje gebruiken.
Benodigdheden
250 gr kipfilet
4 el sojasaus
1 el vissaus
2 el zonnebloemolie
2 el serehpoeder (mag natuurlijk ook verse zijn, heel fijngehakt)
1 teentje knoflook, fijngehakt
Stukje gemberwortel van 2 cm, geschild en fijngehakt
1 rood Spaans pepertje, fijngehakt
5 Lente-uitjes
75 gr mihoen
1 el sesamolie
frisse sla naar keuze
enkele takjes koriander of munt
Bereiding
Snijd de kipfilet in de lengte in plakken. Doe ze in een kom en schep er 1 el sojasaus, de vissaus, de olie, de sereh, de knoflook, de gember en de rode peper doorheen. Laat de kip ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
Snijd de 4 lente-uitjes in reepjes van 4-5 cm en hak het andere lente-uitje fijn. Wel of kook de mihoen volgens de bereidingswijze op het pak.
Klop een sausje van de rest van de sojasaus met het fijngehakte bosuitje en de sesamolie en schep deze door de mihoen (nadat het afgegoten is)
Verhit de grillpan en grill de kipreepjes in enkele minuten gaar en mooi bruin.
Leg wat sla op de borden en leg hier enkele reepjes kip op. Verdeel daar wat mihoen over en strooi er wat reepjes bos-ui en wat fijngehakte koriander of munt over.
Eet smakelijk.