Menu Sluiten

Les 1, leren doseren!!

bootcamp

 

Sneller dan verwacht kwam de eerste aanmelding voor de 30+BMI Bootcamp al binnen. Natuurlijk gelijk een datum gepland en donderdagavond 9 juli om half acht met 2 gemotiveerde atleten van start gegaan met de eerste bootcamptraining.

 

Voorbereiding

Omdat ik zelf nog nooit een bootcamples heb gegeven heb ik regelmatig gekeken naar andere bootcampclubs om te zien waar de oefenstof uit bestaat. In combinatie met de opleiding als Personal trainer heb ik een programma samengesteld. In dit programma probeer ik kracht- met cardiotraining te combineren.

 

De training

Na een kort introductiepraatje werd het tijd om te starten met de training. Eerst de atleten  een klein stukje laten  inlopen zodat ik het parcours kon neerleggen. Voor de eerste les gekozen voor een parcourstraining zodat ik goed in de gaten kon houden hoe de atleten het volhielden tijden de training. Het parcours bestond uit:

 

1. Single Leg Balance 5x met elk been

2. Squads 10 x

3. Speedladderoefeningen 3x

4. Medicijnbaloefeningen

5. Jumping Jacks 10

6. Trap op 30 treden

 

Het hele parcours werd achter elkaar uitgevoerd zonder pauze. Nadat de 6 oefeningen uitgevoerd waren volgde 2 minuten rust. In totaal is het parcours 3 x afgelegd.

 

Goede nulmeting

Nadat het parcours 3x was afgelegd was het de bedoeling om een kort blok coretraining te doen. Hier bleek dat het parcours voor 1 atleet net even teveel was en haakte deze even af. Uiteindelijk met de overgebleven atleet de oefenstof afgemaakt en afgesloten met een estafette loop, deze samen gedaan.

Natuurlijk was het jammer dat 1 atleet afviel maar de parcourstraining was in totaal 30 minuten intensief sporten en dat is best knap voor een eerste training. Het geeft mij in ieder geval een goed inzicht in de belastbaarheid van de atleten.

 

Vooral leuk

Ondanks dat het een pittige training was gaven beide atleten aan het toch erg leuk te vinden en zeker vaker de bootcamp te willen volgen. Zelf ik vond het een geslaagde training waarbij ik zelf soms verbaast was over hoe goed de atleten de oefeningen uitvoerden. Nu is het zaak om de trainingen op te bouwen en zorgen dat meer atleten zich aanmelden voor de 30+BMI bootcampclub.

 

Dus: Heb jij wat overgewicht? Kan jij wel wat beweging gebruiken? Ben jij op zoek naar het juiste moment om te starten? Geef je dan nu op bij de 30+BMI Bootcampclub!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *