Menu Sluiten

Waarom eigenlijk 30+BMI Bootcampclub?

Sinds dat ik met fitbycoaching.nl heb aangegeven dat ik mij vooral richt op de zwaardere en minder fitte atleet, krijg ik de vraag waarom ik mij beperk tot een bepaalde gewichtsklasse. Je kan immers veel meer klanten binnen halen als je iedereen toelaat tot de bootcampclub. In deze blog probeer ik uiteen te zetten waarom ik voor deze groep atleten kies.

 

Ik ben zelf (te) zwaar geweest


Ondanks dat ik altijd gesport heb en dus over een redelijke conditie beschikte was ik op een zeker moment zo zwaar dat het lastig was om met minder zware of fitte mensen mee te komen tijdens het sporten. Omdat ik basketbalde en regelmatig rust kreeg via een wissel viel dit niet zo op. Maar toen ik begon met hardlopen en het juist de bedoeling is om zo min als mogelijk te rusten, viel ik al snel door de mand. Eerlijk gezegd was het ook niet een heel goed idee om met 120kg door het bos te rennen. Natuurlijk haalde de groep je altijd weer op maar ik weet nog goed dat het mij frustreerde om altijd maar achteraan de sjokken. Omdat ik dus te zwaar ben geweest begrijp ik maar al te goed hoe het is om niet mee te kunnen komen.

 

Ik sport veel, dus zie veel

Omdat ik veel sport, kom ik onderweg veel sporters tegen. Vaak atleten die zelf trainen, maar ook groepjes met atleten die samen een training afwerken. Ook de bootcamp clubjes kom je in grote getale tegen. Vaak zijn dit fitte en minder fitten atleten, dunne en minder dunne mensen. Toen mijn leraar op de NASM Personal trainer opleiding vertelde dat het kiezen van de juiste doelgroep ook heel belangrijk was, wist ik eigenlijk per direct wat mijn doelgroep zou zijn. Ik ging mij richten op de zware atleten die gemotiveerd zijn om fitter te worden maar moeite hebben om mee te komen met de fitte atleten.

 

Lekker bewegen op gelijkwaardig niveau

Doordat ik er voor kies om alleen mensen toe te laten die (te) zwaar zijn kan ik mijn trainingen zo geven dat iedere atleet, op zijn eigen niveau, aan het eind van de training een complete work-out heeft gehad zonder het gevoel te hebben dat hij of zij achterbleef bij het niveau binnen de groep. Inmiddels heb ik drie trainingen verzorgt en ben ik blij om te zien dat dit zo werkt. Een mooi bijkomend effect is dat de groep ook echt plezier met elkaar heeft tijdens het uitoefenen en zij elkaar oppeppen en aanmoedigen om nog net dat kleine beetje extra te geven. Als trainer is dat heel mooi om te zien.

 

Last van schaamte?

Bij de beslissing om fitter door het leven te gaan is de eerste stap altijd de moeilijkste. Als deze stap eenmaal genomen is word het uiteindelijk alleen maar makkelijker. Als zwaardere atleet kan schaamte ook nog een reden zijn om je niet aan te sluiten bij een sportclub of vereniging. Het is immers geen feest dat al die getailleerde kleding uit de sportzaak bij jou juist al die lichaamsvormen tonen die je normaal altijd wil verbergen. Hoe mooi is het dan dat al jou sportmaatjes met ditzelfde probleem stoeien maar dit onder elkaar geen probleem is.

 

Heb jij nu net dat extra zetje nodig om jouw lifestyle aan te pakken? Of ken jij iemand die wel weer sporten maar de stap niet durft te nemen? Meld je dan aan of vertel over de 30+BMI Bootcampclub.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *