Menu Sluiten

Trainen (ook geven) is energie!!

Power-of-Sport-Stencil-Title-1920px

 

Vaak als ik thuis kom van een lange dag werken is mijn energielevel gedaald naar een laag niveau. Nog even snel het eten in elkaar draaien en dan even lekker op de bank hangen. Ik denk dat iedereen zich hier wel in kan herkennen. De laatste tijd ben ik natuurlijk erg druk met Fit by Coaching dus van dat bank-hangen komt nog maar weinig terecht. Maar in plaats van dat mijn energielevel daalt, merk ik steeds vaker dat juist energie bijtank. Dit heeft natuurlijk verschillende redenen. In dit blog probeer ik mijn visie hierop te geven.

 

Lekker positief bezig

Ondanks dat ik verschrikkelijk leuk werk heb, is het niet altijd een feestje om de taken die je je meekrijgt uit te voeren. Als opzichter bij een woningstichting ben je toch bezig met mensenwerk en klanten kunnen soms best lastig zijn. Gelukkig is het werk op de meeste momenten natuurlijk erg leuk, maar toch kom ik regelmatig uitgeblust thuis.
Als ik dan na het eten de deur uit ren om bezig te gaan met de atleten merk ik dat ik al snel weer opkikker en weer langzaam de batterij oplaad. Dit effect wordt in mijn ogen veroorzaakt door de atleten die ik onder mijn hoede heb. Of het nu een training is van de atletiekvereniging of een training van de 30+BMI Bootcampers, het is altijd weer een grote lading positieve energie die ik van mijn atleten mag ontvangen.

 

Sporten = De dag opruimen 

Door even lekker het verstand op nul te zetten en je volledig bezig te houden met je lichaam en je sport tank je ongemerkt weer energie bij. Door het sporten kan je de dagelijkse stress even aan de kant zetten. Zelf sport ik natuurlijk veel en tijdens mijn lange duurlopen merk ik vaak dat ik onbewust nadenk over lastige zaken die op mijn pad komen. Na een tijdje hardlopen heb ik dan deze zaken op een rijtje gezet en heb ik vaak een heldere blik op deze lastige zaken.

 

Zon is natuurlijk de grootste bron

Na een lange dag werk op kantoor is het natuurlijk heerlijk om de buitenlucht op te zoeken en te bewegen. Zeker tijdens de zomermaanden ontvang je dan nog extra daglicht. De zon is de leverancier van dit daglicht en is natuurlijk de grootste energiebron van de mens en levert ons vitamine D.  Omdat we steeds meer binnen blijven, krijgen we steeds minder zonlicht tot ons. Daarom staat Fit by Coaching voor buitensport. Het hele jaar door!!

 

Dus heb jij weinig energie na het werk? Lig jij constant op de bank maar zou je graag wat fitter willen zijn? Misschien is trainen met Fit by Coaching iets voor jou. Ken jij iemand die wel wat fitter door het leven zou mogen gaan? Stuur hem of haar dan deze link en gun hem of haar een wekelijks oplaad-moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *