Menu Sluiten

Chili met heel veel groenten.

 

Chili

 

Nodig:

3 el Olijfolie
225 gr Mager gehakt
1 Ui
1 el Gehakte knoflook
2 Kleine aubergines in blokjes
1 Courgette in blokjes
2 Wortels in schijfjes
150 gr Champignons
1 Verse rode peper Fijn gesneden
1 tl Gemalen komijnzaad
1 tl Oreganoblaadjes
1/2 Blik tomatenblokjes
2 1/2 Blik kidneybonen
1/2 el Groentebuoillion
Verse koriander

 

Verhit de olie in een grote pan. Voeg het met zout en peper gekruide gehakt toe en bak deze rul. Als het gehakt mooi bruin en rul is, haal het uit de pan en gooi het overtollige vet weg. Houd nog wel een beetje in de pan om de groenten in te bakken.

 

Zet de pan weer op het vuur en bak de ui en de knoflook glazig. Doe de aubergine, courgette, wortel en champignons erbij en breng op smaak met zout en peper. Blijf regelmatig roeren totdat de groenten zacht worden.

 

Roer de Spaanse peper, het komijnzaad en de oregano erdoor. Voeg het gehakt, de tomaten en de bonen(incl. het vocht) toe. Voeg de bouillon toe totdat de de groenten net onder het vocht staan. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Als de bonen lekker zacht zijn is het klaar. Garneren met wat koriander.

 

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *