Menu Sluiten

Fitbycoaching voltooid het “rondje Bergen”.

goteam
GOOOOOOOO Team Fitbycoaching!!

 

Nog geen 3 maanden geleden zijn we voorzichtig gestart met de fitclub van Fitbycoaching. De eerste training werd op 10 juli uitgevoerd en daar werd gelijk duidelijk dat aan de conditie van de deelnemers flink gewerkt diende te worden. Het was zo erg dat de training niet in z’n geheel afgewerkt kon worden en we na 3 kwartier bewegen echt niet meer verder konden. Maar door het doorzetten van de atleten die week in, week uit zijn of haar stinkende best deden om de oefenstof uit te voeren is er in die 3 maanden veel bereikt. Gezamenlijk werd er dus besproken om een doel te stellen. Dit werd de 5 Km van het mooie “rondje Bergen”. Gisteren 4 oktober was het zover. Hier een sfeerverslag.

 

Rondje Bergen

Het “rondje Bergen” is een jaarlijks evenement in de eerste week van oktober. Er zijn verschillende afstanden, de 5 Km, de 10 Km en de 10 Em (16,1 Km). De route is een pittige die voer door het dorp, het bos en het duingebied. Met name het duingebied is een lastig stukje parcours met veel heuveltjes en mul zand. Het parcours is dus niet makkelijk maar wel erg mooi om te lopen vanwege de prachtige omgeving. Voor fitbycoaching was het een ideaal doel om te voltooien, mede omdat wij onze fittrainingen in dit gebied afwerken. Hier worden alle heuveltrainingen, alle traptredes die genomen zijn en alle oefeningen in mul zand uitbetaald.

 

Wedstrijdstress

Ondanks dat we natuurlijk goed getraind hebben de afgelopen periode, is zo’n hardloopevenement toch wel even een dingetje voor een beginnende atleet. Het is een eerste krachtmeting met andere sporters en dat maakt toch wat kwetsbaar. Opeens word op tijd lopen een ding, of gedachtes van “red ik het wel?”, komen om de hoek kijken. Dit zijn gebruikelijke zaken als je regelmatig aan een evenement deelneemt en daar wen je ook wel aan. Maar bij het eerste evenement is deze stress waarschijnlijk nog veel groter. Voor de start heb ik de atleten dus nog even gerust gesteld en verteld dat we er gewoon voor de finish gaan. Om aan dit evenement te starten maakt je al tot een winnaar.

 

Van start tot finish

Om 11.05 viel het startschot. Zoals afgesproken zouden we rustig beginnen en naarmate de wedstrijd vorderde zou iedereen in eigen tempo de loop voltooien. De eerste kilometer is altijd lastig want het lichaam moet zich nog aanpassen aan de inspanning die in gang gezet is. Maar deze zijn we goed doorgekomen en de tweede kilometer, in middels in het bos, werd het ritme gevonden. We bleven mooi als team bij elkaar en maakte ons op voor de grootste uitdaging van het rondje, het stukje duin. Aangekomen op het stukje duin(strook van ongeveer 500 meter) heb ik gewezen op de punten waar op gelet diende te worden, kleine stapjes, goed de armen inzetten, rechtop blijven en vooral goed doorademen. Waar andere atleten toch echt dit duintje moesten wandelen, gingen de toppers van fitbycoaching al dribbelend door het duintje heen. Nadat het zwaarste stuk was voltooid, was het tijd om het laatste stuk in eigen tempo af te ronden en werden er kleine verschillen gemaakt. Als trainer heb ik de voorste atleten verteld  “gewoon te gaan” en heb ik de laatste atleet het laatste stuk bijgestaan met kleine tips en wat mentale ondersteuning. Geheel volgens plan finishte de gehele groep binnen de vastgestelde tijd.  Vol trots mocht ik trainer dan ook aan alle atleten een speciaal voor dit evenement gemaakte medaille uitreiken. medaille

 

Matching shirts

Om duidelijk aan te geven dat wij een team zijn kwam al snel het idee om shirtjes te laten bedrukken. Sabine pakte deze taak gelijk op en kwam al snel met een leuk design en een goed en betaalbaar shirt. Op de foto is het prachtige resultaat te zien. Sabine, bedankt voor alle moeite die je hier ingestoken heb.

shirts
Met trots tonen wij onze shirts,……

 

 

Trots

Als trainer van de fitclub ben ik natuurlijk ontzettend trots op mijn atleten dat zij deze loop met zoveel enthousiasme, moed en plezier hebben voltooid. Het “rondje Bergen” was ooit mijn eerste uitdaging als atleet en weet hoe lastig deze loop is. Nu 6 jaar later ben ik trainer en begeleid ik atleten om deze doelen te bereiken. Hoe mooi het is om zelf je doelen te bereiken en de voldoening daarvan te ontvangen, het weegt niet op tegen het plezier en de voldoening die ik krijg als ik mijn atleten zijn of haar doelen zie bereiken. Maar het is nog niet klaar! Er zijn nog meer doelen die we persoonlijk of gezamenlijk gaan aanpakken. Er is nog veel werk te verzetten maar dit doel is binnen en pakken ze nooit meer van ons af!

 

Ook fitter worden?

Heb jij overgewicht? Ben jij volledig uit vorm en wil jij weer lekker fit worden?  Misschien is Fitbycoaching wel iets voor jou? Meld je aan voor een eerste proefles, deze is altijd gratis. Kijk op www.fitbycoaching.nl voor meer informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *