menu close menu

Basissaus voor de Pasta

pasta-sauzen

 

Een gebalanceerd voedingspatroon betekend dat je vetten (30% liefst onverzadigd) , eiwitten (30%) en koolhydraten (40% liefst niet uit suikers) tot je neemt. Van pasta is bekend dat deze koolhydraten bevatten. Omdat Fitbycoaching liever niet uit pakjes kookt (lees kant en klare sausen), delen we deze keer een smakelijk basisrecept voor de pasta. Klaar in 20 minuten, precies de tijd om over het algemeen de pasta klaar te maken. Natuurlijk kan je zelf vlees aan de saus toevoegen.

 

Benodigdheden:

1 ui
1 Rode peper, fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijn gesneden
2 blikken tomatenblokjes
bosje Basilicum
3 eetlepels Balsamicoazijn

 

Verwarm een diepe koekenpan met wat olijfolie en fruit daarin de gesnipperde ui gedurende 5 tot 7 minuten.
Bak nu de knoflook en de peper gedurende 2 minuten mee.
Strooi nu de helft van de basilicum erbij (in iedere geval de steeltjes), en bak deze kort mee.
Blus het af met de balsamicoazijn en doe dan de bliktomaten erbij.

 

Laat de saus gedurende 10 minuten inkoken.

Eet smakelijk!!

24 november 2015 | Recepten | 2

2 Responses to Basissaus voor de Pasta

  1. […] Suiker zit boordevol energie. Reuze handig als je lichaam snel energie nodig heeft maar voor het afvallen is het van groot belang om het suikergebruik flink terug te dringen. De dagelijkse aanbevolen portie suiker is 25 gram. Dit zijn ongeveer 5 suikerklontjes. Maar overal zit suiker in verwerkt en in sommige producten ook heel erg veel. In 1 glas echte cola zit meer suiker dan je dagelijks zou mogen gebruiken. Maar dit weten we allemaal. Maar wat dacht je van kant en klare pastasaus? Hier zit vaak zo veel zout in verwerkt, dat er weer een berg suiker nodig is om dit te verbloemen. Kijk dus goed op de verpakking hoeveel suiker er verwerkt is in kant en klare producten. Of, nog beter, ga aan de slag met verse producten. er staan veel goede recepten op het internet. Een goede basis voor de pastasaus vind je bijvoorbeeld hier. […]

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*