Menu Sluiten

Waar staat Fitbycoaching eigenlijk voor.

20151216_101150 (1)
Sporten met een glimlach.

 

Voor elke onderneming is het van groot belang om deze op bepaalde punten te laten onderscheiden van andere bedrijven die dezelfde diensten bieden. Dit maakt waarom klanten voor jou kiezen en niet voor de concurrent. Fitbycoaching probeert zich natuurlijk ook te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie maar dit is voor de buitenwereld misschien niet altijd even goed zichtbaar. Daarom zetten wij enkele, voor ons belangrijke, punten op een rijtje.

 

BMI+Fitclub

Hier is het allemaal om begonnen. Omdat ik zelf ook ooit te zwaar was om echt goed en lekker te sporten besloot ik mij te richten op de zwaardere atleet. Het plan was om deze trainingen exclusief voor zwaardere atleten te geven. Het grote voordeel hiervan is dat de atleet niet hoeft mee te komen met een fitte atleet en zich verder goed kon spiegelen binnen de groep. Deze groep traint inmiddels een kleine 5 maanden en wat een succes is het tot nu toe. Van geen conditie naar een redelijk goede basisconditie. Waar vroeger de koek na drie kwartier op was, trekken ze nu nog even door om het laatste beetje energie in de strijd te gooien. Het mooiste is dat de atleten elkaar oppeppen en aansteken. Dit maakt het voor mij als trainer soms erg makkelijk.

 

Sporten met plezier 

Dit lijkt zo vanzelfsprekend maar in onze ogen wordt er (te) weinig gelachen tijdens de sport. Neem de sportschool waar vaak de atleten maar met een ding bezig zijn en dat is met zichzelf. Of schreeuwende trainers tijdens de bootcamp die op deze manier proberen het beste uit de atleet te halen. Wij zeggen niet dat het goed of fout is maar zien plezier in sporten toch net iets anders. Voor veel mensen is het al heel wat om te gaan sporten, dus laten we het dan gewoon leuk maken zodat het naarmate het zwaarder wordt in ieder geval beloond wordt met een lach. Verder zijn wij er van overtuigd dat als er met plezier wordt gesport, de atleten het beste uit zichzelf halen zonder dat er geschreeuwd word.

 

Niet te grote groepen

Bootcamp is natuurlijk heel erg leuk om met een groep te doen. Hoe meer ziel, hoe meer vreugd zou je zeggen. Maar Fitbycoaching staat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit is niet alleen bepalend voor de grootte van de groep maar ook voor de uitvoering van de work-outs. Wij denken dat als de groep groter wordt dan 15-20 man, de kwaliteit van de training niet meer gegarandeerd kan worden. Bij de BMI+Fitclub ligt de maximale grootte van de groep op 8-10 man omdat deze groep net iets meer aandacht nodig heeft.  Dit maakt de trainingen wel iets duurder maar daardoor krijgt u wel een goede begeleiding van een enthousiaste trainer.

 

Leefstijladvies: Geen dieet maar bewuste keuzes

Fitbycoaching geloofd niet in diëten maar in het maken van bewuste keuzes. Natuurlijk haal je snelle resultaten met een dieet maar zodra het dieet losgelaten wordt, dan vallen we vaak toch weer terug in fout eetgedrag. Geen zoete poedertjes, vage shakes en verboden op koolhydraten maar gewoon lekker eten. Fitbycoaching wil dat je na gaat denken over wat je eet. Een goede balans tussen de koolhydraten, eiwitten, vezels en vetten. Verder geven wij het advies om dagelijks vers te koken, niet uit pakjes. Als laatste raden wij de atleten aan om gezond te snacken of in ieder geval minder te snacken. Wij zijn er van overtuigd dat gezond eten samen met regelmatig sporten uiteindelijk het beste dieet is met blijvend resultaat.

 

Inmiddels hebben veel mensen de weg naar de trainingen van Fitbycoaching al gevonden maar er is genoeg plek  voor meer. Wil jij, na het lezen van deze blog nu ook lekker sporten in de buitenlucht? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Je zal er geen spijt van krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *