Menu Sluiten

Elke sporter heeft zijn eigen tempo

young

 

Inmiddels zit het eerste half jaar Fitbycoaching er alweer op. Ondanks dat er nog ruimte genoeg is voor sporters om aan te sluiten staat er inmiddels een mooie groep sporters die een basis vormen voor de trainingen die wij aanbieden. Als trainer van de club heb ik sommige atleten zien groeien en dat is natuurlijk fantastisch om te zien. Vooral bij de BMI+Fitclub worden er wekelijks sprongen gemaakt in de fitheid van de atleten. Maar niet iedere sporter groeit in hetzelfde tempo en dat lijdt soms tot  verschillen in de beleving van de trainingen.

 

Twee, drie of vier keer in de week

Niet iedere sporter heeft tijd of zin om altijd maar weer de deur uit te gaan om te sporten. Daar zijn ze natuurlijk ook vrij in. Wel vertel ik tijdens de trainingen dat 1x per week trainen eigenlijk niet veel doet als het om opbouw van de conditie gaat. Om vooruitgang te boeken moet je eigenlijk minstens drie maal per week de deur uit om je flink in het zweet te werken. Pas dan merk je dat je sprongen maakt in de opbouw van de conditie. Wat je doet maakt niet uit, als je maar veel varieert in de intensiteit van de trainingen. Maar pas op, teveel training kan averechts werken. Rust is de belangrijkste training die maar al te vaak wordt overgeslagen. Het is verstandig om je lichaam na zware trainingen te laten herstellen.

 

Plezier door bewegen

Mijn overtuiging is dat als een sporter plezier heeft tijdens het sporten, het hem of haar extra stimulans geeft om het beste uit zichzelf te halen. Maar teveel plezier kan er toe lijden dat andere sporters zich weer geremd voelen tijden de training en dit is ook weer niet gewenst. Uiteindelijk gaat het erom dat elke sporter met een voldaan gevoel de training uit komt.Het is dus mijn taak als trainer om daar balans in te zoeken en de groep zo af en toe er toe te zetten om weer even flink aan het werk te gaan.

 

Elkaar stimuleren  

high five

Veel trainingen bij Fitbycoaching worden gegeven in kleine groepen. Ondanks dat het de taak van de trainer is om iedereen zoveel mogelijk met een voldaan gevoel uit de training te laten stappen, is het voor de atleet natuurlijk van belang dat deze accepteert dat niet iedereen dezelfde sportbeleving heeft. Gelukkig gaat dit heel erg goed.  Eigenlijk geven alle sporters elkaar  de ruimte om lekker te sporten op eigen niveau. Nog mooier is het om te zien dat de sporters elkaar regelmatig juist opkikkeren en zo elkaar stimuleren om naar grotere hoogte te groeien. Als trainer kan je mij op dat soort momenten niet blijer maken en weet ik precies waarom ik Fitbycoaching begonnen ben.

 

Wil jij nou ook lekker bewegen in de buitenlucht? Vind jij ook dat plezier belangrijk is tijdens het sporten? Dan is Fitbycoaching misschien wel iets voor jou. Meld je aan voor een gratis proefles en ontdek of wij kunnen bieden wat jij zoekt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *