Menu Sluiten

5 tips om het sporten vol te houden

 

aaa

Iedereen wil graag kunnen sporten. Zeker nu het mooie weer in aantocht is er niks beter dan een goede work-out. Maar toch vinden we het vaak moeilijk om vol te houden. In dit blog 5 tips om gemotiveerd te blijven met sporten.

 

Bouw het langzaam op!

Sporten moet vooral leuk zijn. Maar hoe leuk is sporten als je de dagen daarna niet meer kan lopen van de spierpijn? Bouw het langzaam op. Niet gelijk voluit je helemaal leeg sporten maar laat je lichaam wennen aan de inspanning. Naarmate je lichaam went kan je steeds iets meer doen. Je zal zien dat je conditie best wel snel verbeterd.

 

Stel kleine doelen

Sluit in principe naadloos aan op de vorige tip. Als je begint met sporten is het verstandig om de doelen niet te groot te maken. Natuurlijk kan je gelijk voor de halve of de hele marathon trainen maar de kans is groot dat je teleurgesteld wordt. Maak daarom je doelen haalbaar. Begin met een klein evenement of doel en bouw het stap voor stap op. Ook het behalen van een klein doel kan namelijk voor groot plezier zorgen.

 

Doe het samen

Ga lekker met een vriend of vriendin sporten. Of nog beter, met een groep vrienden. Zo hou je voor elkaar een stok achter de deur. Natuurlijk kan je ook aansluiten bij een club of vereniging, zoals Fitbycoaching. Samen sporten is gewoon leuker. Je zal merken dat je het in een groep langer volhoud dan in je eentje.

 

Doe iets wat je echt leuk vind

Om iets goed vol te houden moet je het wel leuk vinden. Omdat je tijdens het sporten ook best wel eens moeilijke momenten tegenkomt, is het dus van groot belang dat je plezier heb in wat je doet. Kies dus een sport waarbij je een goed gevoel heb. Buitensport is natuurlijk heerlijk als je een kantoorbaan heb en even lekker het hoofd wil verzetten.

 

Neem jezelf vooral niet te serieus

Blijf jezelf verbazen en lach vooral om jezelf. Lekker sporten doe je door het allemaal niet te serieus te nemen. Je moet niks. Je bent en blijft baas over jouw eigen prestaties. Of je nu veel gewicht kan tillen op de sportschool of niet, of je nu hard of juist niet zo hard loopt, of je elke berg op fietst of juist lekker vlak al meer dan genoeg vind, het maakt niet uit. Het is jouw sportbeleving en daar moet je vooral trots op zijn.

 

Wil jij ook Personal training van Fitbycoaching? Of wil je lekker meetrainen met de BMI+Fitclub of de bootcampers? Meldt je aan via www.fitbycoaching.nl voor een proefles. Deze is natuurlijk gratis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *