Menu Sluiten

Atleet van de maand: Dmitri

75_m-100720798-DIGITAL_HIGHRES-1289_035888-1264322

Iedere sporter heeft zijn eigen verhaal van wat sport voor hem of haar doet. Wij laten elke maand een sporter aan het woord.  Deze maand is het de beurt aan Dmitri.

 

Dmitri sport sinds 5 maanden bij Fitbycoaching. Hij loopt hard, fietst op de racefiets en de mountainbike en als er een triatlon evenement aankomt dan zwemt hij er ook nog lustig op los. Omdat hij dit jaar voor het eerst een halve triatlon ging doen, wilde hij graag (nog) fitter worden en sloot hij zich aan bij de bootcamp van Fitbycoaching.

 

Je sport van jezelf al veel. Waarom dan ook nog eens bootcamp?

Aangezien we vorig jaar hadden bedacht om een halve triatlon in Barcelona te gaan doen, leek mij dit een mooie gelegenheid om me te wenden tot Fitbycoaching. Zo’n halve Ironman is in mijn ogen een serieuze uitdaging en daarom ben ik mij eens gaan verdiepen in wat je daar allemaal voor moet trainen. Natuurlijk train je met lopen, fietsen en zwemmen al behoorlijk wat maar dat is veel op souplesse en te weinig krachttraining. Om serieus werk te maken van de 70.3 (afstand die afgelegd wordt in mijlen) moest er gewerkt worden aan het bovenlichaam, de core, de kracht in de hamstrings en billen. Daarnaast mochten er ook nog wel wat kilootjes af. Omdat ik niet zoveel met sportscholen heb, leek de bootcamp mij ideaal om dit op een leuke manier te trainen.

 

Waarom Fitbycoaching?

Ik loop hard bij Hylas in Alkmaar. Peter ken ik als een serieuze en enthousiaste trainer. Op dinsdag de intervaltraining op de baan en op zaterdag duurtraining in het duingebied van Bergen en Schoorl. Verder trainen Peter en ik samen in een groepje triatlon-enthousiastelingen. Ik hoorde zeer positieve verhalen over zijn bootcamptrainingen en ik heb in januari 2016 meteen een 10 rittenkaart aangeschaft. Stond ik opeens met een oude autoband in mijn handen. De andere dag spierpijn op plekken waar ik normaal nooit spierpijn voel. Dit moest wel goed zijn. Dus vanaf dat moment elke zondag bootcamp!!

 

De 70.3 triatlon is nu voorbij. Heb je nu wat aan die trainingen gehad?

Ik ben ervan overtuigd dat de bootcamptrainingen mij geholpen hebben bij de Ironman 70.3 van Barcelona. Ik ben sterker en fitter. Het bovenlichaam en mijn benen zijn sterker en de core is goed getraind en dat is bij elke sport van groot belang. Bovendien merk ik dat het herstel na een zware inspanning sneller verloopt en daarnaast heb ik sinds het bootcampen nauwelijks last van blessures. Het zijn vaak hele simpele basisoefeningen maar die vergeet je vaak mee te nemen in de training. Ook het trappenlopen en de heuveltrainingen hebben mij sterker gemaakt. Voorlopig ga ik in ieder geval lekker door met bootcampen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *