Menu Sluiten

Atleet van de maand: Claes

IMG_20160427_101134_resized_20160706_113524000

Iedere sporter heeft zijn eigen verhaal van wat sport voor hem of haar doet. Wij laten elke maand een sporter aan het woord.  Deze maand is het de beurt aan Claes.

 

Claes is onze enige 65 plus sporter. Maar laat je niet verblinden door de leeftijd want Claes doet voor niemand onder.  Hardlopen is zijn grote passie maar fietsen op de racefiets en de mountainbike doet hij ook vaak. Sinds een maand of 5 is Claes aangesloten bij de bootcamp van Fitbycoaching.

 

Je sport van jezelf al veel. Waarom dan ook nog eens bootcamp?

Met het hardlopen en het fietsen train je eigenlijk alleen de benen en natuurlijk de conditie. Het bovenlichaam en de Core krijgen tijdens deze trainingen weinig aandacht. Ik hoorde enthousiaste verhalen over de bootcamp van Fitbycoaching en besloot een proefles te nemen. De proefles was zo leuk dat ik gelijk besloot een strippenkaart te nemen. Elke training is weer anders en je weet dus nooit wat je op de woensdagochtend te wachten staat. Juist deze variatie bevalt mij erg goed.

 

Je bent nu 5 maanden bezig. Merk je ook resultaten?

Natuurlijk merk ik dat. Het opdrukken wordt al makkelijker en ook de core-oefeningen gaan steeds beter. Je merkt dat door deze trainingen het lichaam sterker wordt en dit betaalt zich ook uit in de andere sporten die ik doe.

 

Voor wie raad jij de bootcamp nu aan?

Ik zou de bootcamp eigenlijk voor iedereen willen aanbevelen maar zeker voor sportieve “ouderen” die fit willen blijven en zo lang mogelijk mee willen blijven draaien bij hun normale sportactiviteiten. Bootcamp zorgt ervoor dat je over het geheel soepeler wordt en dat is niet alleen goed voor je sportprestaties maar ook mooi meegenomen in je dagelijkse bezigheden.

 

Sporten gaat vaak over het bereiken van doelen. Wat zijn jouw grote doelen die je nog wil bereiken?

Echt grote doelen in de sport heb ik niet meer, pr’s zal ik niet meer lopen. Mijn grootste doel is om met verantwoord trainen en met behulp van de bootcamp van fitbycoaching zo lang mogelijke te blijven presteren op mij huidige niveau.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *