Menu Sluiten

Wetenschap: Sporten kan Burn-out voorkomen

young

 

Na een lange dag werken is sporten misschien wel het laatste waar je zin in hebt. Wetenschappers van de Tel Aviv University geven je een goede reden om dat toch te doen. Regelmatig bewegen zou je humeur op de werkvloer aanzienlijk verbeteren en zelfs een burn-out en depressie kunnen voorkomen.
De onderzoekers keken hoe het met 1.632 gezonde werknemers ging op persoonlijk, psychisch en werkgebied. Ze werden in vier groepen verdeeld: niet-sporters, mensen die 75-150 minuten per week bewegen, mensen die 150-240 minuten per week bewegen en een groep die meer dan 240 minuten per week sport. Gedurende 9 jaar vulden ze enquêtes in tijdens periodieke controles en 3 vervolgonderzoeken.

 

4 uur sporten
De niet-sporters kampten het vaakst met een depressie of een burn-out. Hoe meer werknemers bewogen, hoe kleiner de kans was dat ze psychische klachten kregen. Elke week 2,5 uur sporten bleek een positief effect te hebben op je zelfvertrouwen en je vermogen om te werken. Volgens de onderzoekers is minstens 4 uur per week bewegen ideaal: degenen die deze 4 uur haalden, vertoonden vrijwel geen tekenenen van mentale druk.

 

Bedrijfssport
De onderzoekers raden bedrijven dan ook aan om een eigen sportschool te openen of mee te betalen aan een sportschoolabonnement. Ook door flexibele werktijden toe te staan, kunnen ze medewerkers aanmoedigen om beweging te integreren in hun werkdag. Op de langere termijn betaalt dit zichzelf terug.

 

Fitbycoaching is de outdoorspecialist in de omgeving van Alkmaar. Wij richten ons speciaal op de minder fitte sporters en sporters die het bewegen weer op willen pakken. De trainingen zijn laagdrempelig waarbij uitgegaan wordt van wat de sporter wel kan in plaats van wat hij niet (meer) kan. Door te trainen op mooie plekken en altijd veel variatie te creëren in de stof die gegeven wordt houden wij het aantrekkelijk voor de sporter om door te gaan en uit te zien naar de volgende training. Deze trainingen kunnen zowel persoonlijk als in groepsverband gegeven worden.

 

Natuurlijk kunt u ook trainen met fitbycoaching. U kunt ons bereiken via info@fitbycoaching.nl of via een bericht op facebook. Bellen kan natuurlijk ook op 06-28905211

 

Bron onderzoek: www.gezondheidsnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *