Menu Sluiten

Jolein, een jaar voorbij,…..

 

Jolein-

Een jaar geleden verlootte Fitbycoaching “een jaar Personal Training”. Er waren veel aanmeldingen en uiteindelijk was Jolein de gelukkige winnaar. Deze week was de laatste week van dit traject en wat een mooie resultaten hebben we bereikt. In deze blog vertellen zowel Jolein als haar trainer Peter Bootsman over het afgelopen jaar.

 

Jolein vertelt:

Een jaar geleden won ik Personal Training. Dit hield in dat ik een heel jaar lang begeleid ben door een Personal Trainer. Ik had niet gedacht dat ik zover zou kunnen komen en dat ik ooit weer fit zou worden. Het was geen gemakkelijk jaar. Er zaten ups en downs in en er kwamen blessures en pijntjes voorbij. Ondanks dat alles ben ik dik tevreden over het behaalde resultaat. Er is een stevige bodem gelegd om fit te zijn en te blijven. Als voorbeeld: Ik ging van broekmaat 50 naar 42.

 

Ik vond het individuele traject erg prettig. Het altijd terug kunnen vallen op Peter en de support die hij gaf was erg fijn en voor mij noodzakelijk. Peter is een trainer die vooral focust  op wat je kunt en je pusht om telkens een extra stapje verder te zetten. (soms letterlijk). Dit was precies wat ik nodig had om verder te komen.

 

Ik dacht dat ik echt niets meer kon en had me er min of meer bij neergelegd dat ik zo zou blijven. Een sportief leven was aan mij niet meer besteed. Mijn verbazing was dan ook groot dat ik al snel met grote sprongen vooruit ging. Ik kon na een maand al “de trap (105 treden)” in 1 keer op en daar ging ik tijdens de eerste training toch echt helemaal stuk op. Ik heb de 5 kilometer in 1 x uitgelopen tijdens de Twiske Molenloop en draai mijn hand niet meer om voor push-ups, burpees en mountainclimbers. Maar eigenlijk het mooiste is dat ik mijn kinderen eruit kan rennen met tikkertje. Dat was vorig jaar wel even anders.

 

Naast de wekelijkse personal training sessies, mocht ik meedoen aan de BMI+Fitclub. Het trainen in de groep, de gezelligheid en het elkaar motiveren heeft me echt goed gedaan. Allemaal in hetzelfde schuitje zitten en elkaar steunen maar ook elkaar uitdagen werkt voor mij erg goed. In deze groep zitten allemaal leuke mannen en vrouwen met ongeveer dezelfde gezondheidstoestand. Je voelt je er niet meer maar zeker ook niet minder.De ene sporter is goed in dit, de ander is weer goed in dat en dat vond ik heerlijk. Sporten met hele fitte mensen had voor mij, zeker in het begin, demotiverend gewerkt. Rondrennen met een groot lijf tussen afgetrainde mensen zou vreten aan mijn zelfvertrouwen. Uiteindelijk was het natuurlijk onwijs gaaf om aan het einde van het traject ook af en toe met de fitte bootcampers op pad te gaan en ook deze trainingen te overleven.

 

Het jaar is nu om en ik kan terugkijken op een prachtig jaar. Vanaf nu moet ik het weer zelf doen maar ik weet nu dat ik het kan. Ik heb mijn kantoorbaan ingewisseld voor een baan waar ik zelden zit en geloof me, dit had ik een jaar terug niet vol kunnen houden. Het was een mooi jaar maar had het net gered zonder de steun van mijn gezin, mijn familie, mijn vrienden en  de grote circel daar omheen. Ik heb mezelf en mijn passiviteit overwonnen met behulp van Peter. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor deze kans.

 

mooi jaar

 

Peter vertelt:

Ik weet nog goed hoe we zijn begonnen. Na de verloting snel via de Whats-app een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten en afspraken te maken over waar en hoe te beginnen. Ook voor mij was het erg spannend want dit was de eerste keer dat ik iemand persoonlijk ging begeleiden in een traject om weer lekker fit te worden. Jolein was alles wat ik me kon wensen. Een flinke dame die gemotiveerd was om af te gaan rekenen met haar overgewicht. De eerste training was dan ook een nul-meting en dat was best wel even schrikken. Het was niet best gesteld met de conditie en fitheid van Jolein. Maar Jolein is een vrouw die je kan wegsturen met een opdracht. Ik vertelde waar we heen gingen en zij voerde dit zonder al teveel sputteren uit. Dit maakte dat we in korte tijd al snel grote sprongen konden maken.

 

Een jaar lang Personal Training is best lang. Dit gaat natuurlijk met ups en downs. Dat hoort er in mijn ogen ook een beetje bij. We hebben allemaal onze goede dagen en minder goede dagen of zelfs weken. Absoluut hoogtepunt voor mij waren uiteindelijk de trainingen waarbij Jolein zich kon meten met de fitte bootcampers. Als trainer ben je natuurlijk hartstikke trots als jouw sporter zulke vooruitgang heeft geboekt. Zowel lichamelijk als mentaal natuurlijk. Want de progressie was niet alleen lichamelijk natuurlijk. Ook is er grote progressie geboekt op mentaal gebied. Waar Jolein eerst als een berg tegen een beetje bewegen opkeek, later draaide zij haar hand niet meer om voor een flink uur afzien.

 

Maand na maand werd er wekelijks gewerkt en de resultaten logen er niet om. Je zag Jolein langzaam maar zeker veranderen. Van tegen de obesitas aanzitten zijn we uiteindelijk gevorderd tot een redelijk gezond gewicht. Ik verwacht, dat als Jolein doorzet met goed eten en 3x per week lekker sporten dat ze volgend jaar op een gezond gewicht zit en lekker fit door het leven gaat.Ik hoop dan ook van harte dat ze lekker blijft sporten en haar gezonde leefstijl doorzet.

 

Jolein, ik ga je missen! De gesprekken, je humor en je aanwezigheid bij de Fitclub zijn voor mij altijd als zeer prettig ervaren. Ga door, ga niet zitten wachten op een ander maar neem een ander mee. En mocht je ons missen,…….je mag altijd langskomen voor een les met de Fitclub of bootcamp.

 

Oja, de cijfers

Uiteindelijk draaide dit hele jaar natuurlijk ook om de cijfers. we zetten het allemaal even op een rijtje:

 

BMI is van 32.7 naar 27.2 en dus gedaald met 5,5 punt.

De nekomvang is van 40 cm naar 37 cm gegaan en dus 3 cm verloren totaal.
De borstomvang is van 108 cm naar 100 cm gegaan en dus 8 cm verloren totaal.
De taille is van 120 cm naar 102 cm gegaan en dus 18 cm totaal verloren totaal.
De heupen zijn van 134,5 cm naar 111 cm gegaan en dus 22,5 cm verloren totaal.
De bovenbenen zijn van 68 cm naar 59 cm gegaan en dus 9 cm verloren totaal.
De kuiten zijn van 42 cm naar 41 cm gegaan en dus 1 cm verloren totaal.
De bovenarmen zijn van 37 cm naar 32 cm gegaan en dus 5 cm verloren totaal.

 

In totaal is Jolein dus 66,5 cm totaal in cm verloren. Dit vertaald zich in een totaal van 18 kg aan lichaamsgewicht. Wij (Jolein en ik) zijn hier zeer tevreden mee.

 

Wil jij ook Personal training van Fitbycoaching? Of wil je lekker meetrainen met de BMI+Fitclub of de bootcampers? Meldt je aan via www.fitbycoaching.nl voor een proefles. Deze is natuurlijk gratis. 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *