Menu Sluiten

Hoe kom ik fit de feestdagen door in 5 tips

NYE-website-image

 

December is een feestmaand. We gaan gezellig uit eten of vieren het thuis met vrienden of familie. Het is een maand waarbij de pondjes gewillig door de mondjes gaan. Maar nuchter bekeken gaat het hier maar om vier dagen feest. We vieren de twee kerstdagen en dan nog twee dagen oud en nieuw. Om toch lekker te kunnen genieten geven wij jou 5 tips waardoor je zonder al te veel kleerscheuren de feestdagen door kan komen.

 

Wat je niet in huis heb,…….

Wat je niet in huis hebt kun je niet opeten. Je hoeft natuurlijk niet op een houtje te gaan bijten maar houd jouw voorraad calorierijk eten binnen de perken. De verleiding is natuurlijk groot om de hele dag zoete versnaperingen te eten omdat het zo gezellig is. Maak voor jezelf een keuzes in wat je wel en wat je juist niet eet en je zal merken dat het best meevalt wat de weegschaal je op 2 januari vertelt.

 

Geniet!

Natuurlijk wil je niet teveel aankomen met de feestdagen maar dit hoeft niet te betekenen dat je niks meer mag eten. Aankomen doe je niet tijdens de feestdagen! Aankomen doe je namelijk meestal de rest van het jaar.  Geniet dus gewoon van de feestdagen en zorg dat je de rest van het jaar een bewuste en gezonde leefstijl naleeft.

 

Pak een balansdag

Eet op dagen tussen de feestdagen gewoon iets minder. Laat alle zoete lekkernijen staan en kom weer lekker in balans. Door juist de dagen na het feest wat minder te eten, compenseer je de dagen daarvoor en blijft de schade beperkt.

 

Pak wat extra slaap

Het zijn vaak lange dagen. Hierdoor heb je vaak wat minder fut en voel je jezelf alles behalve fit. Het is dan ook verstandig om wat extra slaap te pakken. Dus, slaap wat uit op je vrije dag of pak een powernap tussen de middag. Je zal merken dat je jezelf fitter voelt en de kracht houd om te ondernemen.

 

rawImage

 

Blijf gewoon sporten (of start ermee)

Sporten is de ideale manier om de extra kilootjes te verbranden. Dat hoeft natuurlijk helemaal geen topsport te zijn maar kom van de bank af en zet het lichaam in beweging. In de winter is het ideaal weer voor bijvoorbeeld  een mooie wandeling. Sport je al? Blijf dan ook tijdens de feestdagen lekker door sporten. Door je lekker in het zweet te werken onttrek je jezelf ook even van de feestdrukte en daardoor zal je weer heerlijk ontspannen.

 

Wil je het sporten oppakken? Fitbycoaching is de outdoorspecialist in de omgeving van Alkmaar/Bergen/Schoorl. Wij verzorgen personal training maar ook met de bootcamp en de
BMI-Fitclub waarbij je op eigen niveau lekker kan sporten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *