Menu Sluiten

Romige Bloemkoolsoep

 

Bloemkoolsoep

Een heerlijke soep voor bij de lunch of natuurlijk als voorgerecht bij een gezellig diner. Een bijkomend voordeel van bloemkool is dat het boordevol goede voedingsstoffen zit als antioxidanten en mineralen. Verder kan bloemkool een hele goede werking hebben op de spijsvertering. Reden te meer om dit lekkere soepje eens te proberen.

 

Wat heb je nodig:

2 el boter
2 uien, grof gesneden
1 grote bloemkool
1 ltr groenteboullion
250 ml kokosmelk
2 lenteuitjes in dunne ringetjes

 

Hoe maak je het:

Fruit de ui op matig vuur voor ongeveer 5 minuten. Let op, de uien mogen niet verkleuren. Doe de bloemkoolroosjes erbij en voeg de groenteboullion toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes doorpruttelen totdat de bloemkool gaar is. Voeg nu de kokosmelk toe en pureer het geheel tot er een mooie romige soep ontstaat. Warm de soep nog even door. Serveer en garneer de soep met de lenteui.

 

Smakelijk eten!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *