Menu Sluiten

Pastinaaksoep met ei en champignons

 

Een heerlijke en vooral makkelijke soep voor de gure herfstdagen en tijdens koude winters. Pastinaak is licht zoetig, met een vleugje anijs en soms een klein bittertje. Wij van Fitbycoaching vinden dit soepje vooral lekker na een work-out. Hij zit boordevol koolhydraten, eiwitten en mineralen(Natrium en kalium) die voor het nodige herstel zorgen.

 

Benodigdheden:

 

400 gram Pastinaak

2 sjalotten

2 tenen knoflook

1,25 liter groentebouillon

2 eieren

250 gram kastanjechampignons

1 tl dille

125 gr crème fraîche

4 el olijfolie

 

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook pastinaak in 10 min. gaar.

 

Kook ondertussen de eieren in 6.5 min bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee.

 

Roer ondertussen de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op.

 

Eet smakelijk!!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *