Menu Sluiten

de voordelen van Personal Training

 

Personal Training groeit razendsnel. Waar het eerst alleen maar was weggelegd voor de “rich and famous”, zie nu steeds meer mensen trainen onder persoonlijke begeleiding. Personal Training heeft dan ook vele voordelen. Het is een echte aanrader als je graag een betere leefstijl wil aanmeten maar je niet precies weet hoe je dat dan moet doen. De Personal Trainer maakt speciaal voor jou een plan om te werken naar jouw doelstelling. Tijdens, maar ook buiten de trainingen om probeert hij je altijd te motiveren om het beste uit jezelf te halen. Nog niet overtuigd? Wij hebben de voordelen van een Personal Trainer voor jou op een rijtje gezet.

 

Elke week een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling

Personal Training is vaak meer dan het 1 op 1 trainen. Een Personal trainer houd altijd rekening met jouw doelstelling. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Het kan zijn dat je af wilt vallen of juist gewicht wil toenemen. Het kan zijn dat je de conditie wil verbeteren of juist meer kracht en spiermassa wilt krijgen. Omdat ieder individu niet alleen een andere doelstelling heeft maar ook een ander startpunt heeft (conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lichaam) maakt de Personal Trainer een schema die speciaal op jou gericht is en dat bij jou past.

Via een nulmeting bepaald de Personal Trainer een startpunt en bespreekt wanneer de periodieke metingen plaatsvinden om te kijken of het schema werkt en of het bijgesteld dient te worden.

Je kan niet ontsnappen aan de aandacht van de Personal Trainer

Personal Training is vooral effectief omdat het een 1 op 1 training is. Op die manier kan je niet ontsnappen aan zijn aandacht. Bij het uitvoeren van de oefenstof kan hij je voortdurend wijzen op de juiste techniek en uitvoering en dat maakt dat je snellere progressie zal boeken. De trainer zal je altijd pushen om net dat kleine beetje extra te geven.

 

Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en dat maakt dat je snel een band krijgt met de trainer. Hij is er speciaal voor jou. Vaak om je flink af te beulen maar vooral om je te motiveren en te zorgen dat je de oefenstof vol kan houden.

 

Personal Coach zou een beter woord zijn.

Een Personal Trainer is eigenlijk meer dan de man of vrouw die jou tijdens het sporten bijstaat en helpt om jouw sportieve doelen te bereiken. Hij adviseert je ook hoe je zelf moet trainen en hoe je een beter leefstijl kan aanmeten. Hij zal altijd rekening houden met persoonlijke omstandigheden en adviseren op het gebied van sport, voeding en leefstijl. Hij traint je dus niet alleen maar coacht je ook om doordeweeks te werken naar die gezonde leefstijl.

 

Die Personal Trainer is een enorme stok achter de deur.

Vaak is zelf sporten lastig om vol te houden. Motivatie is vaak een groot probleem en de kans is groot dat je trainingen overslaat en dat je uiteindelijk afhaakt.

Een Personal Trainer kan een goede oplossing zijn. Je hebt immers een afspraak met iemand en deze trainer zet zich 100% in om samen met jou de doelen te bereiken. Dit maakt dat je niet snel een training zal overslaan. Ook zal hij je motiveren om naast de Personal Training, vooral nog een paar keer de deur uit te gaan voor een work-out omdat 1 training simpelweg te weinig is en jouw Personal Training elke week een stukje zwaarder zal worden. Het persoonlijke schema gaat er namelijk vanuit dat je elke week weer extra progressie boekt.

Met de 1 op 1 trainingen leert de Personal Trainer je ook om te gaan met het mentale gedeelte van training. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om “diep te gaan”. Vaak hoort de trainer dan ook van zijn sporters dat ze, als ze alleen waren geweest, ze nooit zo diep waren gegaan en allang waren afgehaakt. Je verlegd dus echt jouw grenzen.

 

Personal Training is niet duur, het is effectief

Vaak kijken mensen altijd eerst naar het prijskaartje. Dat is logisch en dat doe ik zelf ook. En de prijs van Personal Training liegt er natuurlijk niet om. Maar maakt dat de trainingen duur? Hoeveel mensen hebben niet een lidmaatschap van een sportschool en doen hier niets mee? We kennen ze allemaal wel. Elke maand geld brengen naar iets waar je geen gebruik van maakt, dat is natuurlijk pas echt duur.

Maar omdat de Personal training speciaal voor jou aanwezig is en je constant achter de broek aanzit maakt dat zijn trainingen uitermate effectief zijn. Je boekt dus heel snel vooruitgang. Door constant zijn sporters in de gaten te houden op de progressie die geboekt wordt en daarop zijn oefenstof aanpast maakt dat je elke training weer gepusht wordt om maximaal je best te doen. Dat je snelle progressie boekt als je traint met een Personal Training is haast onvermijdelijk en dus maakt dat het misschien wel stukken voordeliger dan die bodemloze put die de sportschool heet.

 

Iedereen is geschikt om te trainen met een Personal Trainer

Personal Training is voor iedereen. Dik, dun, hopeloos uit vorm of juist in topvorm, een Personal Trainer kan je begeleiden in jouw persoonlijke doelstelling. Dus wil je afvallen of juist aankomen, weer lekker fit worden of juist nog fitter worden, het maakt niet uit of de Personal Trainer kan je helpen.

Wel is het handig om te kijken naar een Personal Trainer die bij jou past. Hou je niet van hardlopen, dan is het misschien handiger om een Personal Trainer te zoeken die gebruik maakt van andere sporten. Wil je meer spiermassa, dan moet je waarschijnlijk een trainer zoeken die in de sportschool werkt. Maar zoek vooral een Personal trainer waarvan jij denkt dat hij je kan helpen met jouw doelstelling en waar je jezelf goed bij voelt.

Fitbycoaching gelooft in trainingen waarbij Conditie, Uithoudingsvermogen en Krachttraining gecombineerd worden. De trainer zal proberen je uit te dagen tijdens de trainingen maar zal ook proberen om je plezier te laten beleven aan zijn trainingen. Zijn overtuiging is dat als je plezier heb in wat je doet, het makkelijker is om af te zien terwijl je dit doet. Verwacht geen schreeuwende trainer maar een trainer die vriendelijk maar dwingend duidelijk maakt dat je nog even door moet zetten. Dit maakt dat trainingen van Fitbycoaching ontspannen verlopen.

 

Wil jij ook Personal Training? Dat kan natuurlijk via Fitbycoaching. Heerlijk in de buitenlucht, door weer en wind. We gaan 100% proberen jouw doelen te bereiken. Mail ons via info@fitbycoaching.nl en meld je aan voor een gratis intake en je zult zien dat jij ook goede resultaten kan boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *