Menu Sluiten

Personal Training voor een betere mindset

 

Ik loop met regelmaat recreatief hard en doe mee met de Fitclub van FitbyCoaching. Maar in februari zat ik al een tijdje in een soort van winterdip, pessimistisch met een negatief zelfbeeld. En het sporten kon me ook niet echt meer plezieren. Kortom, niet tevreden over mezelf.

 

Daarom heb ik Peter begin maart gevraagd om 5 personal trainingen af te nemen bij hem. Eigenlijk met als doel een positievere mindset. Nu is dat een lastige opdracht voor een personal trainer, dus was mijn vraag of Peter mij een aantal leuke, uitdagende trainingen kon geven, met de nadruk op mijn core (buikspieren). Gewichtsverlies en mijn conditie waren subdoelen. Ik wilde de 10 kilometer van de Alkmaar City Run By Night doen in mei en op dat moment ging 8 km mij nog niet makkelijk af.

 

Geen wonderen

Peter gaf in het intake gesprek meteen aan dat hij geen Wonderdokter is. Met alleen deze 5 lessen zou ik niet afvallen en een zandloperfiguurtje krijgen. Een beetje jammer, moest ik er zelf toch meer voor doen.  Maar natuurlijk is dat gewoon reëel. En ik verwachtte ook geen wonderen in 5 lessen.

 

Afwisselend en uitdagend

De eerste les was een nulmeting, om te zien vanaf waar we konden starten. Driemaal een ronde rennen, gevolgd door 30 seconden planken. Daarna andere buikspieroefeningen en push-ups.  Uiteraard met inlopen en warming-up vooraf en een cooling down daarna. En voor het eerst in jaren had ik weer spierpijn van een training. Dat voelde goed!

De volgende trainingen waren heel afwisselend, we hebben iedere keer een training op een andere locatie gehad. Daarbij werd de natuurlijke omgeving goed gebruikt voor de training. De Nok voor heuveltraining, de waterplaats met afwisselende oefeningen, het trappenrondje. En bij iedere training kwamen de buikspieren en push-ups goed aan bod. Peter blijft de hele training bij je, stimulerend, motiverend en waar nodig corrigerend. Ik heb echt plezier gehad in de trainingen. Ze waren uitdagend, soms zwaar en zorgden voor (een prettige) spierpijn. Precies wat ik nodig had! 

 

Ook kreeg ik wekelijks een trainingsschema inclusief buikspieroefeningen. Dit zodat je tussen de Personals de handvatten hebt om je doel(en) te behalen. Ik ben braaf aan het werk geweest thuis met de buikspieroefeningen die ik wekelijks kreeg.

 

 

Uit de dip

Een 5kg lichter zandloperfiguur heb ik nog niet gekregen in die 5 lessen, maar de trainingen hebben me absoluut geholpen om uit mijn dip te komen en (weer) een positief zelfbeeld te krijgen. Daarnaast heb ik, mede door de schema’s van Peter, de 10 km van de Alkmaar City Run by Night naar wens kunnen lopen.

 

Dank je wel Peter!

 

Abinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *