Menu Sluiten

Hardloop-advies

Veel hardlopers zijn niet aangesloten bij een atletiekvereniging en trainen lekker op zich zelf. Daar is op zich niets mis mee. Het mooie van hardlopen is juist dat je het vanuit de voordeur kan doen. Het kost dus relatief gezien weinig tijd. Toch kan het helpen om soms wat advies in te winnen. Of je nu start met hardlopen of juist net dat stapje verder wil komen, Fitbycoaching kan u helpen uw persoonlijke doelen te bereiken.

Begin met hardlopen
Alle begin is moeilijk maar zeker als het bij de start van de trainingen al mis gaat is het vaak lastig om hardlopen echt goed vol te houden. Een veel gemaakte fout is dat beginnende hardlopers zonder een passend schema gaan trainen. Maar het gevaar is dat blessures, hevige spierpijn en teleurstelling dan altijd op de loer liggen. Fitbycoaching kan u helpen uw doelen wel te bereiken. Met een schema voor 10 weken waarin u van 0 naar 5 km leert lopen. Tijdens deze trainingen wordt u 1x per week begeleid door een ervaren looptrainer die u advies kan geven over looptechniek, leefstijl, kleding en schoenen. Deze trainingen zullen in groepsverband worden gehouden. Elk kwartaal start een nieuwe groep met hardlopen zodat u altijd op korte termijn kunt beginnen.

U loopt al hard
Ook als u al hardloopt kan het verstandig zijn om advies in te winnen bij een looptrainer. Veel hardlopers die niet aangesloten zijn bij een vereniging krijgen nooit tips over techniek of loopscholing. Ook zie je dat deze lopers alleen maar trainen op het duurvermogen en daarom uiteindelijk niet verder komen met de snelheid. Herkent u dit? Dan kan Fitbycoaching u advies geven over hoe weer verder te komen met hardlopen. Verder kunnen wij u voorzien van op maat gemaakte loopschema’s voor de 10 km, de halve of de hele marathon.
Omdat het maatwerk betreft kunnen wij geen vaste prijs opgeven. Natuurlijk maken wij graag, geheel vrijblijvend, een offerte voor u.