Menu Sluiten

Winterduintrail

De duinen van Noord Holland zijn uitgestrekt en prachtig. De weidse uitzichten maken het een genot om in te wandelen, te hardlopen of te mountainbiken. De trail die wij organiseren start vanaf de parkeerplaats van de PWN aan de Woudweg in Bergen. Van daaruit lopen we dan snel het duingebied in aan de kant van de Klampduin, Klokkendaal en Transvaal. Een gebied dat nog niet ontdekt is door een grote groep sportrecreanten maar dat het bezoeken zeker waard zal zijn. De heuvelachtige duinen, de single tracks en het stuifduintjesgebied maken deze trail tot uitdagend maar zo mooi dat het de moeite waard zal zijn.

Klein evenement, twee afstanden
Het gebied waardoor gelopen wordt is niet geschikt om met hele grote groepen mensen te belopen. Om iedereen die meedoet aan deze trail te laten ervaren en te genieten van onze prachtige duinen, hebben we besloten om het klein te houden. Er doen maximaal 150 deelnemers mee, 75 voor de 10 kilometer en 75 voor de 17 kilometer. Wacht dus niet te lang met opgeven want vol = vol.

Zelfredzaamheid en respect voor het gebied
Zoals wel vaker tijdens een trail ben je op jezelf aangewezen. Natuurlijk zetten wij de route goed uit maar voor de verzorging tijdens het evenement ben je zelf verantwoordelijk. Dus water en of voeding neem je zelf mee.

Omdat het hier om een kwetsbaar broedgebied van vogels gaat, vragen wij alle deelnemers om het gebied ten aller tijden te respecteren. Dit houd in dat je op de paden blijft en geen plastic of papier achterlaat in het gebied.

Start en finish
De start zal om 10:30 uur vanaf het parkeerterrein aan de Woudweg plaatsvinden.  Het evenement zal maximaal 3 uur duren dus sluiten wij de finish om 13:30 uur. Daarna zullen wij het parcours nalopen en opruimen van de materialen die gebruikt zijn om de routes aan te geven. De routes zullen binnenkort worden vrijgegeven.

Adres Start en Finish:
De parkeerplaats is gesitueerd tegenover Gasterij Het Woud, Herenweg 95 te Bergen. Je rijd hier naar boven en houdt dan rechts aan. Zodoende rij je het parkeerterrein op. Parkeren is gratis. Er is plaats voor ongeveer 80 voertuigen dus als je met de fiets kan komen, doe dit dan ook en probeer zoveel als mogelijk met elkaar mee te rijden als dat mogelijk is. In de buurt zijn meerdere parkeerplaatsen maar dan zal je toch wat moeten lopen om op locatie te komen.

De routes

Het was even puzzelen maar wij denken een mooie uitdagende route bedacht te hebben. Bijna 95% zal onverhard zijn met daarin een groot deel single track. De route zal door bos en duingebied gaan en prachtige plaatjes opleveren. Kijk hier voor de uitlezing op kaart.

Aanmelden
De inschrijving is open! Meld je aan via de onderstaande knop en verzeker je van een startbewijs. Het inschrijfgeld bedraagt €20,00 en is inclusief duinkaart voor het gebied die dag. Voorinschrijving is mogelijk tot 14 december. Mochten er daarna nog plaatsen open zijn dan is een na-inschrijving op 21 december ook mogelijk.